Golfles voor golfers met een beperking.

Naast het het gediplomeerd les geven aan mensen met een fysieke beperking, wat ik al jaren doe beschik ik sinds kort over een certificaat om mensen met Parkinson te kunnen les geven. Deze cursus die ik met succes gevolgd heb, heeft mij een andere kijk op Parkinson gegeven, en hoe ik met leerlingen die Parkinson hebben het beste mee om kan gaan. Op Golfacademy Midden-Brabant ben ik ook al begonnen om mensen met Parkinson goed te kunnen begeleiden met het golfen.

Mijn sterkte is dat ik altijd een swing probeer te creëren die bij uw lichaam en beperking past.

Het belangrijkste van het golfen vind ik is dat we er plezier in hebben, en met mijn kennis en ervaring help ik u daar graag mee.

 

Op dit moment beschik ik even niet over een Paragolfer

op 18-19 en 20 september werden  de Paragames gehouden in Breda. De golfsport is dit jaar een demostratie sport, mij is gevraagd om daar uitleg en clinics te geven. Twee dagen was ik aanwezig  en konden mensen met een fysieke beperking in mijn paragolfer deelnemen, en een balletje slaan. Lees mijn complete verslag van de Paragames

Mijn droom is om mensen/golfers laat zien met behulp van mijn  kennis en nu zijn eigen paragolfer, dat mensen met een behoorlijke fysieke beperking, denk aan een dwarsleasie en eenzijdige verlamming toch kunnen golfen, met dit unieke apparaat.

 

Voor iedereen met een fysieke beperking is golfen mogelijk.

Via de NGF en PGA Holland heb ik een cursus gevolgd i.s.m NGG (Ned. Vereniging voor Gehandicapten Golf). Deze cursus is gegeven door de heer Wim van Lier, inspanningsfysioloog gespecialiseerd in golf.

Al geruime tijd ben ik les aan het geven aan golfers die in een rolstoel zitten, maar ook voor mensen met een prothese of andere fysieke beperkingen is golfen mogelijk.

Deze Paragolfer is speciaal ontwikkeld voor golfers met een dwarslaesie, of met een andere lichamelijke beperking, waarbij het op eigen benen staan niet meer mogelijk is. Deze “golfrolstoel” brengt de zittende golfer in een positie om te gaan  staan en zodoende toch de golfswing te maken.

Kom vrijblijvend een keer kijken op Golf Academy Midden Brabant.  Ik zal u graag een rondleiding geven en laten zien wat er allemaal mogelijk is voor u.

Hieronder wat foto’s waarop ik lees geef aan mensen met een fysieke beperking.

p1000110

Inge in actie:

3-4-2010 Presentatie en les geven aan golfers met een dwarslaesie.

Op initiatief van Pieter Roodenburgh in samenwerking met vrijwilligers van OGC en de Professionals van de Golfschool, hebben wij een presentatie gehouden, en les gegeven, aan mensen met een fysieke beperking.

15 mensen met een dwarslaesie hebben kunnen zien, dat golf ook met een dwarslaesie mogelijk is.

Ze hebben zelfs  plaats mogen  nemen in een paragolfer, en ballen kunnen slaan.

Het was een geweldige dag, met heel veel enthousiaste  mensen.

Mijn rol als Professional van Golfclub Midden Brabant is  om mensen te gaan begeleiden, naar wellicht een nieuwe hobby, en ze laten genieten van het mooie van golf, op een mooie club die veel te bieden heeft voor ook mensen met een fysieke beperking.

Ik wil iedereen bedanken die deze geweldige dag mede mogelijk gemaakt hebben.

Hier volgen wat foto’s.

dwarslaesie_dag_009

Samen werken met Pieter:

31-5-2010 Presentatie gehouden, en werkstukken ingeleverd voor het les geven aan golfers met een fysieke beperking.

Zowel de werstukken als presentaie waren perfect, waarbij ik geslaagd ben en het diploma behaald heb.

Diploma uitrijking vind plaats tijdens het Dutch open van 2009.

15-7-2010 Anthony Netto, President van Stand up and Play Foundation USA. Al 27 jaar golfprofessional en speler van de Amerikaanse tour. Maar na zijn auto ongeluk heeft hij een dwarslaesie gekregen.  Na een lange revalidatie speelt hij weer wedstrijden, maar nu in de Paragolfer,en geeft hij nog steeds  wereldwijd les. Dit maal kwam hij speciaal naar Oosterhout, om mij een bijscholing te geven hoe het beste les te geven aan golfers met een fysieke beperking en die zitten in een Paragolfer.

 

Na een  intensieve dag van bijscholing en met goed gevolg wordt mij, als eerste Professional van Nederland: het certificaat  voor: Instructor Training on Paragolfer Unit van Stand Up and Play Foundation  USA overhandigt. Anthony bedankt voor deze geweldige dag! Deze ervaring zal ik zeker weer gaan gebruiken bij mijn leerlingen.

anthony_netty_ogc_006